Voor jeugdbeschermers

Voor wie kun je deze zomer een aanvraag doen?

HET IS NIET MEER MOGELIJK OM EEN AANVRAAG IN TE DIENEN.

Jeugdbeschermers kunnen vanaf 1 juli 2020 vouchers voor zomeractiviteiten of spelmaterialen aanvragen voor de meest kwetsbare gezinnen in hun caseload. Het gaat om kinderen die in zeer kwetsbare situaties thuis wonen en die extra getroffen zijn door de coronacrisis. Een jeugdbeschermer is betrokken in het kader van dwang, drang of nazorg. Een jeugdbeschermer kan voor maximaal 3 gezinnen een aanvraag doen. Per gezin dient een aparte aanvraag te worden ingediend.

Wie kan een aanvraag doen bij het crisisfonds?

Jeugdbeschermers die SKJ geregistreerd zijn en werkzaam zijn bij een Gecertificeerde Instelling. De jeugdbeschermer bespreekt met het kind en de ouders welke spullen of activiteiten bijdragen aan positieve zomeractiviteiten. Het doel is dat kinderen hiermee aan ontspannen en ontwikkelen toekomen en hun eigen (veer)kracht wordt versterkt. Zij voelen zich gezien en gesteund en hun relatie met de hulpverlener wordt versterkt.

Hoe werkt het?

Als jeugdbeschermer bespreek je met het kind en de ouders welke spullen of activiteiten kunnen bijdragen aan positieve zomerervaringen.

Via het aanvraagformulier vraag jij als hulpverlener vouchers aan. Er zijn twee typen vouchers:

 • Vouchers voor het online kopen van spelmaterialen bij Intertoys (intertoys.nl)
 • Vouchers voor het online bestellen van toegangstickets voor uitjes bij Pluimen (pluimen.nl)

Je maakt een keuze voor één type voucher.

Wij vertrouwen jouw professionele inschatting en handelen de aanvraag binnen enkele dagen af. Je ontvangt vouchercodes per e-mail.

We vragen jou om met de vouchercodes zelf een online bestelling te plaatsen voor spelmaterialen of toegangskaartjes en deze te laten bezorgen op bijvoorbeeld je kantoor of via je mail. Daarna kun je zelf zorgen voor aflevering bij het gezin.

Wat kunnen de professionals aanvragen voor de kinderen?

In deze fase van de coronacrisis richt het crisisfonds zich op het ondersteunen van ontspanning en ontwikkeling in de zomervakantie.

Er zijn vouchers van € 50,- voor online bestellingen bij Intertoys en Pluimen beschikbaar. Met vouchers van Intertoys kan je bijvoorbeeld sport-, spel- en knutselmaterialen bestellen; voor inspiratie kijk op intertoys.nl.

Middels Pluimen zijn er vouchers beschikbaar voor dagjes uit, de zogenoemde “pluimen-vouchers”; voor inspiratie kijk op pluimen.nl.

Geef bij je bestelling aan met hoeveel gezinsleden het beoogde uitje wordt gepland; aan de hand hiervan kennen we het aantal “pluimen-vouchers” toe. In het aanvraagformulier vragen we je om een kort beeld te schetsen van de materialen die je bestelt.

Voor een gezin met 1 kind is het mogelijk om twee vouchers te bestellen, voor een gezin met meerdere kinderen zijn 3 of maximaal 4 vouchers ter beschikking. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kan een hoger bedrag worden toegekend: in dit geval wordt de professional gevraagd de (nood)situatie nader te omschrijven en exact aan te geven welke materialen besteld zullen worden.

Hoe komt het product bij de kinderen?

De jeugdbeschermer ontvangt de vouchers per mail. We verzoeken je zelf de bestelling te plaatsen (in overleg met het gezin). Laat de spelmaterialen of de toegangskaartjes bij voorkeur afleveren op je kantoor en zorg daarna zelf voor aflevering bij het gezin.

Voorbeelden ontspanning/uitjes Pluimen

 • Attractieparken (bijv. Madurodam, Julianatoren)
 • Dierentuinen (bijv. Apenheul, Blijdorp)
 • Eten bij bijvoorbeeld de Pannenkoekenboot, Berenrestaurants en Fletcherhotels
 • Koffie en gebak eten bij bijvoorbeeld La Place
 • Naar de bioscoop
 • Een Donald Duck abonnement

Wat zijn de criteria en voorwaarden?

 • SKJ-registratie
 • Werkzaam bij een Geregistreerde Instelling
 • De aanvraag is voor kinderen die thuis wonen met een jeugdbeschermingsmaatregel of een “drang-traject”.

Het crisisfonds wil tijdens de zomervakantie de meest kwetsbare kinderen en gezinnen bereiken en vertrouwt op de professionele afwegingen van jeugdbeschermers. Per jeugdbeschermer kennen we aanvragen voor maximaal drie gezinnen toe.

Meer weten?

Stuur dan een mail naar info@kwetsbaarthuis.nl