Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis

Het Crisisfonds ondersteunde kwetsbare kinderen tijdens de coronacrisis. In 2020 ontvingen meer dan 35.000 kinderen via hun hulpverlener materialen om te kunnen leren of ontspannen. Dit werd in de zomervakantie aangevuld met ontspannende dagjes uit. Het Crisisfonds is nu niet meer actief.

Lees meerAanvraagformulier

Wat heeft het Crisisfonds gedaan?

Hulpverleners konden bij het Crisisfonds een aanvraag doen om kinderen te helpen aan spullen die ze dringend nodig hadden om thuis te leren (zoals een koptelefoon of schriften), of om ontspanning te zoeken (zoals spelmateriaal voor binnen of buiten). Ruim 30.000 kinderen kregen deze noodhulp. De reacties van hulpverleners waren hartverwarmend. In het tv-programma Tijd voor Max sprak pleegzorgbegeleider Tamara Buitelaar daarover. En Fleur Stegeman, ervaringsdeskundige en lid van de Augeo Jongerentaskforce vertelde waarom die extra steun en het gevoel van waardering zo belangrijk is voor de kinderen. Ook uit onderzoek blijkt dat de impact van de steun zeer groot was.

Uit het onderzoek bleek:

– Kinderen voelen zich meer gezien en gewaardeerd
– Kinderen ervaren minder stress
– Ouders/hulpverleners worden ontlast en voelen zich gesteund
– Positief contactmoment met de hulpverlener
– Fijn contactmoment met familie/vrienden

Daarom is het Crisisfonds voortgezet in de zomervakantie om de echt kwetsbare kinderen en gezinnen ook in deze tijd toch ontspanning te kunnen bieden.

Er kunnen nu geen aanvragen meer worden ingediend.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u terecht bij Augeo Foundation, Stichting Het Vergeten Kind en Stichting Kinderpostzegels.